Platform & networking events

ECSP builds a high-level platform and network of philanthropists, senior foundation managers, researchers, strategic partners and policy makers by:

  • Supporting activities that improve the linkages between academics and practitioners, also within these groups;
  • Creating opportunities to meet with thought leaders from other sectors;
  • Generating interest from the sector by supporting or initiating the development of useful practitioner-oriented materials.

ECSP's terms and conditions for educations programs and events (in Dutch) can be found here.

Please find below an overview of all events and education programs.

 

 


UPCOMING EVENTS

ECSP organiseert 20 September 2017 het Armoede Learning Event

Het ECSP organiseert 20 september 2017 van 13.00-18.00 het Armoede Learning Event voor filantropen en filantropische fondsen om hen te prikkelen en te inspireren tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Adessium Foundation, RCOAK, de Garvin van Bylandt Stichting en Fonds1818 die haar prachtige locatie ter beschikking stelt: het Nutshuis, Riviervismarkt 5 in Den Haag.

Aanmelden kan tot 17 september via info@ecsp.nl onder vermelding van uw naam, organisatie en functie. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Voor de laatste versie van het programma klik hier.

Volg ons op LinkedIn!

Op 9 en 31 Oktober Gratis Masterclass Besturen van Filantropische Fondsen

VU en ECSP organiseren de Gartis Masterclass Besturen van Filantropische Fondsen

Wanneer? Op 9 en 31 oktober 2017!

Het Centrum voor Filantropische Studies en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy verzorgen in het najaar van 2017 tweemaal de gratis masterclasses Besturen van Filantropisch Fondsen, in Amsterdam en Rotterdam. De masterclass is gericht op vrijwilliger-bestuursleden van filantropische fondsen en iedereen die overweegt om in de toekomst hierin zitting te nemen.  

Voor de toekomst van goed doen is het cruciaal om de diversiteit en de deskundigheid binnen besturen van filantropische organisaties te bevorderen en op tijd voor goede opvolgers te zorgen. Tijdens deze masterclass wordt u in vogelvlucht meegenomen langs de uitdagingen waar bestuurders van filantropische fondsen mee worden geconfronteerd. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

-          de relatie tussen de overheid en filantropische fondsen;

-          goed bestuur en transparantie;

-          risicobeheer en financieel beleid;

-          strategie en impact.


De masterclass wordt verzorgd door prof. dr. Theo Schuyt van het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Ann Huijbregts-Gummels MBA van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het beste van de twee academische centra in Nederland op het terrein van filantropie!

Prak­ti­sche in­for­ma­tie en aan­mel­den

Masterclass Amsterdam
Datum:                 9 oktober 2017
Tijd:                     19.00 - 21.00 uur
Plaats:                  Vrije Universiteit Amsterdam

Masterclass Rotterdam
Datum:                 31 oktober 2017
Tijd:                     19.00 - 21.00 uur
Plaats:                  Erasmus Universiteit Rotterdam

Deelname aan de masterclass is geheel gratis en vrijblijvend! Inschrijven klik hier!


Past Events

Filantropie 3.0: Nieuwe en alternatieve vormen van filantropie vanuit de wetenschap en praktijk

30 mei, 2017

Ter gelegenheid van de certificering postacademische opleiding Besturen van Filantropische Fondsen organiseren het Centrum voor Filantropische Studies aan de VU en het Erasmus Center for Strategic Philanthropy op 30 mei een symposium rondom Filantropie 3.0: nieuwe en alternatieve vormen van filantropie vanuit de wetenschap en praktijk. 

Meer informatie

10 en 31 oktober, 2017

ECSP en het Centrum voor Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit verzorgen tweemaal een gratis Masterclass 'Besturen van Filantropische Fondsen'. De Masterclass is gericht op vrijwilliger-bestuursleden en iedereen die overweegt in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. De eerste Masterclass vindt plaats op dinsdagavond 10 oktober op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De tweede Masterclass vindt plaats op dinsdagavond 31 oktober op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Aanmelden kan via deze link.

 

 


EFC Conference - Group Session

On the afternoon of 27 May 2016 the Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) will be hosting an ‘academic session’ at this year’s European Foundation Centre (EFC) annual conference in Amsterdam, The Netherlands. The three-day program of the conference consists of 3 plenary sessions, 16 smaller group sessions and various social side events, and will be attended by 700 – 750 participants in total. The topic for the ECSP smaller group session is ‘Building a bridge between academia and foundations to enhance organizational learning’.

More information


VU-ECSP opleiding Besturen van Filantropische Fondsen - Module II, bijeenkomst I

17 maart. 2016

Op donderdagavond 17 maart vindt de eerste themabijeenkomst van module II "Het besturen van filantropische (vermogens)fondsen" van de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen plaats op de VU Amsterdam. De opleiding is een jaarlijks terugkerende postacademische opleiding ontwikkeld door de Vrije Universiteit en het ECSP.