Wat kan ECSP voor studenten betekenen?


ECSP heeft een klein en gedreven team en biedt studenten de gelegenheid om stage te lopen of parttime voor ECSP aan de slag te gaan. Studenten kunnen op deze manier relevante werkervaring opdoen en capaciteiten ontwikkelen die voor de toekomst essentieel zijn.

Wat is mogelijk bij ECSP?

  • Studenten kunnen meewerken aan onderzoek. Dit houdt in het uitzetten van onderzoek en het meedenken en meehelpen met het uitvoeren van onderzoek, zowel literatuur onderzoek als statistisch onderzoek en kwalitatief onderzoek op basis van interviews. Onderdeel hiervan is ook het schrijven van een onderzoeksrapport of notitie. Je leert onder andere over de filantropische sector, je leert onderzoek doen, analyse uitvoeren en dit te vertalen naar bevindingen.

  • Studenten kunnen meehelpen met de organisatie van activiteiten, workshops en inspiratie sessies. Dit houdt in dat ze zowel inhoudelijk aan de slag gaan met de voorbereiding van deze activiteiten zoals een literatuur onderzoek, het voorbereiden en plannen van het programma, het schrijven van een onderzoeksrapport of notitie ter voorbereiding op de activiteit en het ondersteunen van de organisatie van de activiteit (zaal regelen, sprekers zoeken en vragen, op de dag zelf de benodigde taken verrichten).

  •  Op basis van onderzoekswerk en eventueel ook activiteiten kunnen studenten ook meewerken aan het schrijven van artikelen of white papers.