René de Koster: “Lange weg te gaan in robotisering”


René de Koster: “Lange weg te gaan in robotisering”

"De ontwikkelingen zijn het afgelopen jaar hard gegaan. Door de toegenomen rekenkracht van computers kunnen robots steeds beter van elkaar leren”, zo stelde De Koster. “Er zijn in Nederland al bedrijven waar robots items uit bakken picken. Het gaat dan wel om items die gelijkvormig van aard zijn. De verwachting is, dat robots binnenkort een grotere diversiteit aan producten aankunnen.”

 Niet alle magazijnen worden per definitie efficiënter van robotisering. Efficiency gaat niet alleen om productiviteit. Robots kunnen bijvoorbeeld flexibiliteit in de weg staan. Dan is er op één gebied een grotere efficiency bereikt maar daalt de efficiency dus op een ander vlak, zo betoogde De Koster.

 

 18 oktober: Material Handling Forum on tour

René de Koster houdt tijdens het Material Handling Forum on tour een lezing over ‘The effects of investments in warehouse technology on performance’. Tijdens deze ‘on tour’-meeting van het Material Handling Forum staat het toepassen van Japanse managementtechnieken in een westerse bedrijfscultuur op het programma. De meeting is bij Prijs Veiligste Magazijn 2016-winnaar DHL/Rico te Bergen op Zoom. Er zijn nog enkele plekken vrij. 

 

Bekijk het gehele programma van de ‘on tour’-meeting en meld u aan.   

 

Ga voor het hele verslag van de Material Handling dag naar Logistiek.nl