Rotterdamse Mentaliteit bindt stad, haven en universiteit, Nieuwsbericht Havenbedrijf 15 december, 2014


Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam), Allard Castelein (president-directeur van het Havenbedrijf), Pauline van der Meer Mohr (collegevoorzitter Erasmus Universiteit) en Ron Voskuilen (directeur Rotterdam Partners) gaven vandaag op het Centraal Station de aftrap voor de samenwerking. Aboutaleb: “Als grensverleggende wereldstad willen we de aantrekkingskracht van Rotterdam blijven vergroten, ook internationaal. Tegelijkertijd moeten we de uitdagingen oppakken van een snel veranderende maatschappij en competitieve economie. Door als universiteit, haven en stad op deze manier met elkaar samen te werken, hebben we meer slagkracht en kunnen we Rotterdam als geheel laten zien. ”

Uniek in de wereld; typisch Rotterdams 
Het is uniek dat vier toonaangevende Rotterdamse belangenbehartigers op deze eenduidige manier het ‘merk’ Rotterdam gaan versterken. Deze samenwerking en de pay-off komen echter niet uit de lucht vallen. “'Make it Happen' past goed bij Rotterdam. Neem de Nieuwe Warmteweg, waarbij restwarmte uit de haven wordt gebruikt voor stadsverwarming. En bijvoorbeeld SmartPort, een project waarbinnen het Havenbedrijf en de Erasmus Universiteit samenwerken aan slimme oplossingen. We gaan samen deze innovaties en ontwikkelingen delen met de rest van de wereld”, aldus Castelein.

Prikkelende uitnodiging
‘Make it Happen’ weerspiegelt waar stad, haven en inwoners voor staan: pionieren, grenzen verleggen en no-nonsense. Het is de mentaliteit waar Rotterdammers trots op zijn. Van der Meer Mohr: “’Make it Happen’ is een belofte én een prikkelende uitnodiging: hier kan het en kom het doen. Het is niet bedoeld als borstklopperij. Tegelijkertijd mogen we trots zijn op wat hier allemaal gebeurt. Dat willen we als universiteit ook uitstralen. We hopen en verwachten dat meer partijen zich kunnen vinden in deze mentaliteit en zich aansluiten bij deze samenwerking. Want alleen ga je misschien sneller, maar met elkaar komen we veel verder. ”