Veel belangstelling voor Seminar MHF


Thema ‘Ecommerce & Sustainability in warehousing’

Het seminar van het Material Handling Forum op 24 april 2014 in de Vrije Universiteit Amsterdam heeft aardig wat publiek op de been gebracht. Deze dag stonden e-commerce en duurzaamheid in het magazijn centraal. Professor Debjit Roy bracht de techniek achter het Amazon-magazijn tot leven. En Professor Michal Braungart maakte duidelijk dat je het niet redt met alleen wat besparen op energie.

Duurzaamheid in het magazijn

Duurzaamheid in het magazijn klinkt misschien niet aantrekkelijk. Duurzaamheid leidt echter tot kostenverlaging. Als we onze magazijnen aanpassen volgens het ‘cradle to cradle’-principe, gaat de energierekening omlaag. Duurzaamheid betekent ook het tegengaan van verspilling. Het aantal bewegingen gaat omlaag, evenals de hoeveelheid verpakkingen. Systemen krijgen een langere levensduur. Duurzaamheid houdt in dat we allen nog heel lang van deze planeet willen genieten. In het magazijn is het dus ook bepalend voor een (financieel) gezonde toekomst.
Het thema duurzaamheid biedt tijdens het seminar een academische kijk op ‘cradle to cradle’, gecombineerd met de pragmatische aanpak van vooral energiereductie in magazijnen door leveranciers, adviseurs en gebruikers.

Voorraadbeheer in het e-commerce-tijdperk

De opkomst van e-commerce heeft bepaalde consequenties binnen magazijnen. De voorraad moet groter, maar de orders worden kleiner en de levertijd moet korter. Deze ogenschijnlijke tegenstelling vraagt om een optimaal proces voor voorraadbeheer en order-picking.
Het thema e-commerce biedt een academische kijk op dit probleem, gecombineerd met de pragmatische aanpak van voorraadbeheer en order-picking in magazijnen door leveranciers, adviseurs en gebruikers.